Daniela

OZN-uri de origine terestra

Home
Carti
(C)opyright Sign
Invata engleza
Dictionar japonez-roman de termeni poetici
Diverse
Legaturi
Contact

OZN-uri de origine terestra
 
 
Ministerul britanic al apararii a ajuns la concluzia ca  aceste fenomene sunt naturale si nu au nici o legatura cu creaturile extraterestre. Cercetările si concluziile acestui proiect au iesit la iveala abia cand doctorul David Clarke, lector in jurnalistica la Universitatea Sheffield Hallam, si colegul sau Gary Anthony au izbutit sa obtina raportul proiectului Condign (de 460 de pagini), invocand legea accesului la informatiile de interes public. Cercetatorul declara ca studiul este uimitor, chiar daca nu există nici o dovada ca altcineva, de pe alta planeta ar avea vreo legătura cu presupusele farfurii zburatoare. Se pare ca propria noastra planeta este responsabila de fenomenul OZN, datorita fenomenelor fizice, electrice sau magnetice care au loc in atmosfera.
Doi savanti neo-zeelandezi au reusit sa creeze in conditii de laborator un fulger globular in miniatura. John Abrahamson si James Dinniss sunt de parere ca etericele mingi de foc nu ar fi altceva decit siliciu aprins. Ei sustin ca, in timpul furtunilor puternice, fulgere cu multe ramificatii lovesc pamintul ridicind in aer o pulbere fina, formata din particule de siliciu. In prezenta oxigenului si a carbonului, intre particulele microscopice de siliciu se formeaza o retea densa de micro-filamente ce emit lumina. In mod natural, reteaua astfel formata ar lua o forma sferica si ar fi la dispozitia curentilor de aer, care o poarta peste tot.
Plasma este alcatuita dintr-un amestec de particule neutre, ioni pozitivi si electroni. Norii de plasma au sarcina de incarcare neutra cand sarcinile de ioni pozitive si negative sunt egale. Cand se recombina pentru a forma atomi devin incandescenti si se misca extrem de rapid – datorita fortelor magnetice, si a factorilor atmosferici. Datorita acestor ‘calitati’ observatorii pot sa aiba stari de voma si pierderi de memorie.
 O alta explicatie – parte a spectrului cu fenomene ‘ciudate’ -  ar fi iluzia optica inversata, asupra meteorilor sau a baloanelor meteo, pe care o cauzeaza lumina deasupra orizontului, in special la asfintitul soarelui.
 Acestea fiind zise, nu trebuie sa ramanem dezamagiti de concluzia la care a ajuns acest raport. Oamenii de stiinta sunt convinsi de posibila existenta a altor forme de viata in univers, atata doar ca deocamdata distantele spatiale ne pun piedica calatoriei, iar faptul ca producem unde radio de scurta frecventa nu ne ajut nici ele in contactarea acestor lumi.
 
Daniela MMVI